Spelersgroep Vitesse doet 'salarisoffer' voor de club: 'Op naar de twee miljoen!'

Spelersgroep Vitesse doet 'salarisoffer' voor de club: 'Op naar de twee miljoen!'

3 mei - 16:50
145

De spelersgroep van Vitesse doet een salarisoffer om zo een steentje bij te dragen aan het effect van de crowdfundingsactie van de club uit Arnhem. Dat deelt de selectie vrijdag in een bericht op de clubkanalen. 

Aanvoerder Marco van Ginkel licht het besluit namens de selectie toe. 'Het is echt bizar hoe Vitesse leeft momenteel. Van alle hoeken en gaten komen de donaties binnen. Ook wij als groep kunnen natuurlijk niet achterblijven', valt er te lezen in het statement. 

Eerder op vrijdag werd bekendgemaakt dat Vitesse de grens van één miljoen euro is gepasseerd. 'Daarom hebben wij vandaag met zijn allen besloten om een salarisoffer te doen richting de club', vervolgt Van Ginkel. 'Zo hopen wij ook een mooie bijdrage te leveren. Op naar de twee miljoen!'

Het is niet bekend hoe 'groot' het salarisoffer is dat de selectie brengt en of daar in een later stadium nog meer details over naar buiten komen. Vitesse kan het geld goed gebruiken, want de club uit Arnhem heeft een schuld van 18,9 miljoen euro. Daardoor voldoet Vitesse niet aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB om volgend seizoen betaald voetbal te mogen spelen.