Henderson legt bijzondere band met teamgenoot uit: 'Dat helpt denk ik'

Henderson legt bijzondere band met teamgenoot uit: 'Dat helpt denk ik'

3 mei - 20:23
29

Jordan Henderson en Steven Berghuis hebben veel steun aan elkaar gehad in de afgelopen periode. Beide routiniers waren herstellende van een blessure en konden elkaar waar nodig helpen.

"We kunnen het goed met elkaar vinden", begint Henderson tegen de clubkanalen van Ajax over de band met zijn teamgenoot. "Veel van de jongens hier zijn best wel jong. Wij hebben wat meer dezelfde leeftijd, dus dat helpt denk ik. Sinds ik hier ben heeft Berghuis mij heel goed geholpen om mijn draai te vinden en om mij hier thuis te laten voelen."

"We praten veel over voetbal en hoe we beter kunnen worden", gaat de Engelsman verder. Blessureleed bezorgde beide Ajacieden echter tegenslag. "We doen allebei alles om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. We hebben beiden goed getraind deze week, dus hopelijk kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de wedstrijd dit weekend", is Henderson hoopvol.

Er staan nog drie cruciale wedstrijden op het programma om Europees voetbal veilig te stellen, te beginnen met het duel met FC Volendam. Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in het vissersdorp. "We verwachten een zware wedstrijd, omdat ze vechten tegen degradatie. Ze zullen dus alles geven", blikt Henderson vooruit.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!