'Op menselijk vlak liep Van Gaal ver achter, we hadden totaal geen klik'

'Op menselijk vlak liep Van Gaal ver achter, we hadden totaal geen klik'

3 mei - 20:38
14

Miroslav Klose heeft nog maar eens een boekje opengedaan over zijn samenwerking met Louis van Gaal bij Bayern München. De Duitse oud-spits laat zich niet bepaald vleiend uit over de Nederlander.

De inmiddels 45-jarige Klose is inmiddels zelf trainer en krijgt de vraag wie zijn beste leermeester was. "Ik heb nooit de topcoach gehad, waarbij het hele pakket - qua expertise, persoonlijkheid en tactiek - goed was", vertelt hij in de Spielmacher-podcast. "Qua expertise was het zeker Van Gaal, maar op menselijk vlak liep hij ver achter. We hadden totaal geen klik."

Van Gaal ging in 2009 aan de slag bij Bayern München en dat had flinke gevolgen voor Klose, die zich misbruikt voelde onder de Nederlander. "Ik was geen nummer 10. Maar ik moest altijd als nummer 10 spelen, omdat hij me zo zag. Als ik iets niet was, dan was het een nummer 10."

Volgens de 137-voudig Duits international sprak hij niet veel met Van Gaal. "We communiceerden nauwelijks met elkaar, maar toch het was een leerzame tijd. Ik zat op de bank en speelde weinig, zodoende heb ik opgepikt wat voor mij belangrijk is. Dat is nu een enorm voordeel in mijn functie als trainer."