Van Stee tipt Slot-opvolger bij Feyenoord: 'Zijn veldtraining is geweldig'

Van Stee tipt Slot-opvolger bij Feyenoord: 'Zijn veldtraining is geweldig'

3 mei - 23:28
27

Henk van Stee adviseert Feyenoord om een Nederlandse opvolger van Arne Slot aan te stellen. De voormalig hoofd jeugdopleiding en interim-trainer van de Rotterdammers schuift ook alvast een kandidaat naar voren.

"Ik denk dat het heel belangrijk is dat je een vervolg krijgt van Slot", begint Van Stee bij RTV Rijnmond over de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe trainer. "Alle opties die ik voor ogen had hebben al nee gezegd, met namen als Joseph Oosting of Ron Jans. Ik zou voor een Nederlandse trainer gaan. Ik denk dat het bij Feyenoord heel belangrijk is dat je de cultuur van de club kent. Als buitenlandse trainer krijg je vaak wat minder krediet, de supporters hebben hoge verwachtingen."

"Voor de club Feyenoord was Robin van Persie geweldig geweest. Maar je hebt genoeg oud-Feyenoorders in het buitenland", vervolgt Van Stee, die Albert Stuivenberg tipt in De Kuip. Stuivenberg is voormalig jeugdtrainer en hoofdjeugdopleiding bij Feyenoord en inmiddels de rechterhand van Mikel Arteta bij Arsenal. "Ik weet uit ervaring dat zijn veldtraining geweldig is. Maar Te Kloese kennende kiest hij misschien toch voor een buitenlander", aldus Van Stee.