Derksen 'verbaasd en vol bewondering': 'Koeman kan niet meer om hem heen'

Derksen 'verbaasd en vol bewondering': 'Koeman kan niet meer om hem heen'

4 mei - 10:32
52

Ronald Koeman kan niet meer om Teun Koopmeiners heen richting het EK in Duitsland. Dat maken Johan Derksen, René van der Gijp en Helene Hendriks duidelijk bij Vandaag Inside. De middenvelder maakt dit seizoen grote indruk bij Atalanta Bergamo.

Derksen verbaast zich over de ontwikkeling van Koopmeiners. "Hij heeft zich direct aangepast na zijn overstap van AZ naar Atalanta", aldus het vaste gezicht bij Vandaag Inside. "Dat is voor mij een grote verrassing. Ik vond het een beetje een speler die de duels ontliep. Met een fluwelen techniek en een mooie trap. Ik dacht: als hij daar onder druk komt te staan, dan wil ik het nog weleens zien. Hij redt het moeiteloos."

"Ik ben verbaasd en vol bewondering", vervolgt Derksen zijn lofzang. "Die jongen doet het écht goed. Je kunt niet zeggen dat het allemaal lullige wedstrijdjes zijn." Hendrik sluit zich aan bij de woorden van Derksen en stipt zijn rol bij Oranje aan. "Hij is in de vorm van zijn leven, dus dat wordt leuk tijdens het EK", aldus de verslaggeefster. "Daar kun je niet meer omheen", reageert Derksen en ook Van der Gijp reageert instemmend. "Natuurlijk niet."

Volgens Hendriks staat Koopmeiners een mooie transfer te wachten. "Elf doelpunten al (in de Serie A, red.)", reageert presentator Wilfred Genee. "Juventus is geïnteresseerd hoorde ik en ze zouden veertig miljoen van Napoli hebben afgewezen." Koopmeiners wordt inderdaad gelinkt aan een transfer naar Juventus en Napoli. Ook Liverpool zou geïnteresseerd zijn in de spelverdeler.

In totaal speelde Koopmeiners al 44 duels dit seizoen. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij zes assists. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2027 bij Atalanta.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!