Van der Gijp: 'Overmars is totaal de oude niet meer, écht heel triest is dat'

Van der Gijp: 'Overmars is totaal de oude niet meer, écht heel triest is dat'

4 mei - 13:40 Laatste update: 13:56
104

Het gaat nog altijd niet goed met de gezondheid van Marc Overmars. Dat laat René van der Gijp weten bij Vandaag Inside. De momenteel geschorste technisch directeur van Royal Antwerp FC is volgens de oud-voetballer 'totaal niet meer de oude'.

Overmars werd in december 2022 getroffen door een hartinfarct. Dat laat nog steeds zijn sporen na bij de technisch directeur, weet Van der Gijp. "Hij tobt echt met zijn gezondheid. Hij tobt echt. Die is totaal de oude niet meer", aldus de oud-voetballer bij Vandaag Inside. "Echt heel triest is dat. Het schijnt allemaal erger te zijn dan dat wij denken. Sneu man."

Door zijn schorsing kan Overmars het de komende tijd rustig aan doen. De technisch directeur is een jaar geschorst door de KNVB voor zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax. Die werd overgenomen door de FIFA. Van der Gijp vindt het goed dat Overmars ondanks zijn hartinfarct wil blijven werken. "Een beetje iets doen op die leeftijd is altijd goed", aldus het vaste gezicht van Vandaag Inside.

Overmars liet zelf bijna een jaar geleden tegenover Het Laatste Nieuws al weten dat zijn hart nog maar voor 55 procent werkt. "Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat en het kost energie om mijn focus te behouden. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe ik me voel", aldus de oud-topvoetballer.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!