Analisten wijzen tweede KKD-promovendus aan: 'Zij hebben een klein voordeel'

Analisten wijzen tweede KKD-promovendus aan: 'Zij hebben een klein voordeel'

4 mei - 18:03 Laatste update: 18:04
47

De analisten van Voetbalpraat op ESPN, Nasser El Khayati, Anco Jansen en Kees Luijckx, zijn unaniem: FC Groningen promoveert naar de Eredivisie ten koste van Roda JC. Het thuisvoordeel van Groningen gaat een grote rol spelen, verwacht het trio.

"Ik verwacht dat Groningen zal promoveren", begint Luijckx. "Op basis van wat er vrijdagavond gebeurde." Roda dacht gepromoveerd te zijn nadat de stadionspeaker een foutje maakte en duizenden mensen het veld bestormden om het feest te vieren. Groningen speelde in de laatste minuut gelijk tegen Telstar, waardoor van promotie (nog) geen sprake was voor de Limburgers.

"Het verhaal van Roda is indrukwekkend, maar de reeks die Groningen heeft neergezet vanaf oktober is dat ook", vervolgt Luijckx. "Ik gun het Roda, maar Groningen is in eigen huis lastig te verslaan", aldus El Khayati.

"De wedstrijd zal op basis van mentaliteit worden beslist. Dan heeft Groningen wellicht een klein voordeel", besluit Luijckx. Vrijdagavond om 20.00 uur staan beide ploegen tegenover elkaar in de Euroborg op de slotdag van de Keuken Kampioen Divisie.