Verrassend nieuws uit Amsterdam: 'Keizer kan in beeld komen bij Ajax'

Verrassend nieuws uit Amsterdam: 'Keizer kan in beeld komen bij Ajax'

3 mei - 17:35 Laatste update: 17:39
148

Het is niet uitgesloten dat Marcel Keizer in beeld komt bij Ajax als kandidaat voor de trainerspositie, stelt Mike Verweij. Volgens de clubwatcher zijn er op De Toekomst 'heel veel mensen enthousiast' over de trainer die eerder al aan het roer stond in Amsterdam. Verweij benadrukt dat Frank de Boer geen optie is voor Ajax.

In de Voetbalpodcast van De Telegraaf vertelde Verweij al dat Ajax mogelijk doorschakelt naar andere kandidaten, in plaats van Erik ten Hag, Graham Potter en Francesco Farioli. De journalist krijgt eerst de vraag of De Boer nu mag hopen op een telefoontje vanuit de Johan Cruijff Arena. "Dat is nooit serieus geweest", is Verweij duidelijk. Een andere oud-trainer van de club kan echter wél in beeld komen, in de vorm van Keizer.

"Ik heb hier in de podcast al wel eens geroepen dat binnen Ajax heel veel mensen enthousiast zijn over Marcel Keizer, die geen eerlijke kans heeft gehad", zegt Verweij. "Ook omdat hij niet gesteund werd door Overmars. Hij zou uiteindelijk weer in beeld kunnen komen. Ook omdat mensen vinden: hij heeft zo veel pech gehad met het noodlot dat toesloeg rondom Abdelhak Nouri. Dat heeft hij heel goed gedaan, maar in Nice en Noorwegen vloog Ajax uit de Champions en Europa League, waardoor het geen Europees voetbal speelde. Toen was de toon eigenlijk al gezet, voor dat seizoen."

Keizer stond in 2017 enkele maanden voor de groep bij Ajax. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, net nadat Keizer was ingestapt, speelde zich het drama rondom Nouri af. Uiteindelijk werd de oefenmeester in december ontslagen, nadat er in de beker op penalty's van FC Twente verloren werd. Daarna ging de momenteel clubloze Keizer aan de slag bij Al-Jazira, Sporting Portugal, opnieuw Al-Jazira en het Saudische Al Shabab. Bij die laatste club hield Keizer het niet lang vol.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!