Chery schiet NEC met dubbelslag langs Excelsior en helpt Almere aan handhaving

6 mei - 21:53 Laatste update: 22:03
22

NEC heeft Excelsior nog verder richting de nacompetitie geduwd. De Nijmegenaren wonnen mede door een dubbelslag van Tjaronn Chery met 0-3 in Kralingen. Door de zege van NEC is Almere City nu definitief zeker van nog een jaar Eredivisie

Bij NEC koos Rogier Meijer niet voor de vaste spits Koki Ogawa, maar kreeg Sylla Sow een basisplaats. Voor Excelsior was de thuiswedstrijd tegen de Nijmegenaren cruciaal in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Met nog twee wedstrijden is de achterstand op de veilig nummer vijftien RKC Waalwijk nog maar twee punten. Een zege op NEC kon de Rotterdammers dus voorlopig veilig krijgen.

In de eerste helft waren er niet veel hoogtepunten aan beide kanten. De kansen waren schaars voor NEC en ook Excelsior kreeg via Troy Parrott eigenlijk maar een echte mogelijkheid. Na de onderbreking brak Chery dan eindelijk de wedstrijd open. De aanvallende middenvelder maakte uit het niets twee goals, waardoor NEC binnen vier minuten op een comfortabele voorsprong kwam.

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen moest iets proberen en ging offensief wisselen, maar daar kreeg hij al snel spijt van. Siebe Horemans kreeg in minuut 72 een rode prent na een harde overtreding en een VAR-check. Het zorgde nog voor een goal, want invaller Rober Gonzalez maakte de derde goal namens de Nijmegenaren. NEC houdt daardoor Ajax in het vizier in de strijd om plek vijf in de Eredivisie, Excelsior is weer een stap dichter bij de nacompetitie.