West Ham bevestigt Moyes-exit en maakt weg vrij, Heitinga in onzekerheid

West Ham bevestigt Moyes-exit en maakt weg vrij, Heitinga in onzekerheid

7 mei - 07:52
10

David Moyes vertrekt na dit seizoen bij West Ham United. Het vertrek van de Schot hing al langer in de lucht, maar de club van onder andere Mohammed Kudus en Edson Álvarez komt nu zelf met de bevestiging. 

Moyes werd in december 2019 aangesteld als hoofdtrainer van West Ham. Vorig jaar leidde hij The Hammers naar een hoofdprijs met het winnen van de Conference League. Voordat hij naar het London Stadium kwam, werkte de Schotse manager bij Preston North End, Sunderland, Real Sociedad, Manchester United en Everton. Op Goodison Park maakte hij de meeste naam. Bij West Ham loopt hij na dit seizoen uit zijn contract, die dus niet wordt verlengd. De beslissing is in onderling overleg genomen, meldt de club.

De laatste dagen wordt steeds duidelijker wie Moyes gaat opvolgen: Julen Lopetegui staat klaar om vanaf de zomer het stokje over te nemen. De Spaanse trainer zou een dienstverband bij West Ham hebben verkozen boven een contract bij bijvoorbeeld Bayern München. Wat de wisseling van de wacht in Oost-Londen voor assistent-manager John Heitinga betekent, is nog niet bekend.