Engelse media kraken Ten Hag: 'Een van de grootste vernederingen in de historie'

Engelse media kraken Ten Hag: 'Een van de grootste vernederingen in de historie'

7 mei - 07:25 Laatste update: 07:43
80

Erik ten Hag zit opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. Manchester United werd maandagavond vernederd door Crystal Palace en dat wordt de Nederlandse manager aangerekend. Het is volgens Engelse media sterk de vraag of hij nog wel kan blijven.

United had geen antwoord op Crystal Palace, dat met liefst 4-0 won op Selhurst Park. "Dit is duidelijk niet goed genoeg, bij lange niet", reageert Ten Hag, die kwaad is op zijn spelers. "We hebben de spelers heel duidelijke instructies gegeven hoe ze moesten verdedigen. Ik heb op sommige momenten een team gezien dat de regels niet volgt."

Sky Sports-analist - en clubicoon van Liverpool - Jamie Carragher laat geen spaan heel van United en Ten Hag. "Dit is een van de slechtst gecoachte teams van de Premier League, dat is een feit", laat hij er geen misverstand over bestaan. "Ten Hag krijgt er geen geloof in. Zelfs de O23 van United zou niet met 4-0 moeten verliezen van Crystal Palace. Het is gewoon fout."

Manchester Evening News geeft alle basisspelers van Manchester United een 2, met uitzondering van Christian Eriksen: die krijgt een 1. Ook Ten Hag kan op een diepe onvoldoende (3) rekenen. The Sun spreekt van een 'totale capitulatie' en noemt Ten Hag 'Erik the Dread'. 'Hij is weer een stap dichterbij zijn ontslag. Dit was beschamend.'

Volgens The Telegraph valt de ploeg van Ten Hag langzaam maar zeker uit elkaar. 'Zijn hoop om bij Manchester United te blijven is aan het verdwijnen, zo niet al vervlogen', klinkt het. 'Waar moeten we beginnen met een gebeurtenis als deze, een van de grootste vernederingen in de recente geschiedenis van deze club? Dit was al een slecht seizoen voor United, maar nu het einde nadert, wordt het een rampzalig seizoen.'

Manchester United is afgezakt naar de achtste plek in de Premier League, waardoor Europees voetbal serieus op de tocht staat. Het doelsaldo: min drie. En nooit eerder verloren The Red Devils dertien (!) wedstrijden in de competitie, waarin voor Ten Hag en co. nog drie wedstrijden op het programma staan.

Bekijk hieronder de samenvatting van Crystal Palace - Manchester United