Brands onthult 'Ajax-vraag' aan Bosz in PSV-gesprekken: 'Gaan wij concurreren?'

Brands onthult 'Ajax-vraag' aan Bosz in PSV-gesprekken: 'Gaan wij concurreren?'

7 mei - 07:58
65

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is maar al te blij dat technisch directeur Earnest Stewart en hij hebben gekozen voor Peter Bosz. Het aantrekken van de Apeldoorner heeft geleid tot de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis.

"Door het onverwachte vertrek van Ruud van Nistelrooij moesten we heel snel schakelen", blikt Brands in gesprek met Voetbal International terug op de aanstelling van Bosz. "Woensdagochtend was dit duidelijk, donderdag hebben we de gehele dag als directie bij elkaar gezeten. Peter was de eerste en enige kandidaat voor ons. Hem heb ik daarna gebeld, we kennen elkaar goed. Met Earnie ben ik zaterdag naar hem toe gereden. We hebben er drie, vier uur gezeten en hij was eigenlijk direct heel enthousiast."

"We hebben uitgelegd wat het DNA van de club is en dat zijn manier van voetballen ons en onze fans daarbij aanspreekt. Dominant, aanvallend voetbal", gaat hij verder. "Peter zei wel dat er volgens de media risico in die manier van spelen zit en vroeg ons of wij bereid waren hem te steunen. Die kant moeten wij ook durven zien. Maar zo kennen we Peter en met zijn filosofie is hij succesvol geweest."

Bosz werd afgelopen zomer ook veelvuldig in verband gebracht met Ajax. Brands is naar eigen zeggen geen moment bang geweest dat Bosz niet voor PSV zou tekenen. "Wij hebben toen ook snel aan Peter gevraagd: Gaan wij wat betreft jouw eigen opties concurreren met Ajax? Hij gaf al snel aan dat dit niet het geval was. Voor ons was Peter de eerste en de beste kandidaat. Dan ga je niet ook met anderen praten, dat vind ik zo raar", stelt hij.