FC Utrecht licht optie in contract routinier: 'Behoort tot de meest ervaren profs'

FC Utrecht licht optie in contract routinier: 'Behoort tot de meest ervaren profs'

7 mei - 13:48
35

Jens Toornstra is ook komend seizoen speler van FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de optie in het contract van de routinier gelicht. Dat laat de club weten op de website.

In de zomer van 2022 keerde Toornstra na acht seizoenen bij Feyenoord terug bij FC Utrecht. Dit seizoen kwam de middenvelder alweer tot 31 officiële duels voor de Domstedelingen, waarin hij vier keer scoorde en zeven assists gaf. Dat is genoeg voor FC Utrecht om de optie in het contract van de 35-jarige spelverdeler te lichten. Daardoor ligt Toornstra nu vast tot medio 2025.

"Jens behoort tot de meest ervaren profs op de Nederlandse velden", aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij kent als geen ander het klappen van de zweep in de Eredivisie en is nu nog net zo fit als tijdens zijn eerste periode bij FC Utrecht. Zijn statistieken zijn ronduit indrukwekkend. Jens heeft een grote staat van dienst, maar stelt zichzelf altijd volledig in dienst van de ploeg: een teamplayer, die nog wekelijks van waarde is voor het elftal. Binnen en buiten het veld. Hij is bovendien een voorbeeld voor de jongere spelers. We zijn blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken."

In totaal speelde Toornstra al 122 duels voor FC Utrecht. Daarin was hij goed voor 29 goals en 22 assists. Naast FC Utrecht en Feyenoord speelde de middenvelder voor ADO Den Haag én hij kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal.