Gratis op te pikken: NEC-revelatie transfervrij na verzoek tot contractontbinding

Gratis op te pikken: NEC-revelatie transfervrij na verzoek tot contractontbinding

7 mei - 15:23 Laatste update: 15:49
68

Tjaronn Chery speelt volgend seizoen niet voor Maccabi Haïfa. De aan NEC verhuurde middenvelder trekt na 4,5 jaar de deur achter zich dicht bij de Israëlische topclub, meldt hij op zijn Instagram.

Chery maakte deze winter op huurbasis de overstap naar NEC en doet het daar naar behoren. De middenvelder had nog een contract tot medio 2025 bij Maccabi Haifa, maar daar komt nu vroegtijdig een einde aan. De middenvelder heeft gevraagd of hij in Nederland mocht blijven. De Israëlische topclub heeft dat verzoek ingewilligd.

Het is onbekend hoe de toekomst van de 35-jarige spelverdeler eruit ziet. Chery beschikt nu over een transfervrije status en draait een goed seizoen. In vijftien duels voor NEC scoorde de middenvelder vijf keer. Ook gaf hij twee assists. Met de Nijmegenaren behaalde Chery de KNVB Beker-finale, waarin werd verloren van Feyenoord (1-0). Maandag scoorde de spelverdeler nog twee keer voor NEC tegen Excelsior (0-3).

Chery maakte in 2019 de overstap uit China naar Maccabi Haïfa. In totaal speelde de middenvelder 208 duels voor de Israëlische topclub. Daarin scoorde hij 56 keer en gaf hij 45 assists. Verder speelde de spelverdeler voor clubs als Queens Park Rangers, FC Groningen, ADO Den Haag en Kayserispor.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door מועדון כדורגל מכבי חיפה (@maccabihaifafc)