'Mislintat zet bij Dortmund alsnog in op hereniging met voormalig Ajax-doelwit'

'Mislintat zet bij Dortmund alsnog in op hereniging met voormalig Ajax-doelwit'

7 mei - 22:14
28

Sven Mislintat richt de pijlen op een oude bekende met Borussia Dortmund. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax wil Serhou Guirassy naar het Signal Iduna Park halen, meldt Sky Sport.

Als technisch eindverantwoordelijke bij VfB Stuttgart legde Mislintat de 28-jarige spits in 2022 vast. Dat bleek een schot in de roos. Guirassy is dit seizoen één van de uitblinkers bij de Bundesliga-verrassing. Hij scoorde in 26 competitieduels liefst 25 keer voor Die Schwaben, die knap derde staan.

Met zijn uitmuntende prestaties heeft Guirassy zich in de kijker gespeeld bij grotere clubs. Volgens Sky zet Dortmund nu ook zijn zinnen op de international van Guinee. BVB ziet hem als de 'absolute topoplossing voor de aanval'. Het eerste contact heeft al plaatsgevonden, al is er op dit moment nog niets concreet. Guirassy heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, terwijl Stuttgart hem hoopt te behouden. 

Afgelopen zomer probeerde Mislintat Guirassy nog naar Ajax te halen, maar de spits was niet overtuigd. Mogelijk komt het in Dortmund dus wel van een hereniging. De Duitse topclub wil een nieuwe spits aantrekken door het verwachte vertrek van Youssoufa Moukoko en/of Sébastien Haller.