Van Bronckhorst doet onthulling over landgenoot: 'Wilde hem bij Rangers halen'

Van Bronckhorst doet onthulling over landgenoot: 'Wilde hem bij Rangers halen'

7 mei - 22:36
19

Danny Blind en Youri Mulder kijken met groot genoegen naar de ontwikkeling van Ian Maatsen bij Borussia Dortmund. Ook Giovanni van Bronckhorst is al een tijdje onder de indruk van de Nederlander.

Blind is bij Ziggo Sport erg positief over de ontwikkeling van Maatsen. "Hij kan zeker het niveau aan, Dortmund is gewoon de top van Duitsland. En je staande houden tegen ploegen van dit soort kaliber in de halve finale van de Champions League." Ook collega-analist Youri Mulder is onder de indruk van Ian Maatsen en doet direct een voorspelling over het komende EK. “Echt een fantastische speler. Een concurrent voor jouw zoon Daley”, grapt hij naar de vader van de Girona-verdediger.

Maatsen speelde dit seizoen al 34 duels voor Borussia Dortmund, waarin hij twee goals maakte en evenveel assists gaf. Ook Van Bronckhorst is onder de indruk. De trainer en analist vertelde bij RTL dat hij Maatsen in zijn tijd bij Rangers naar Schotland wilde halen. "Hij heeft bij mij nog op de lijst gestaan voor Rangers, ik was heel erg gecharmeerd van hem om hem naar Rangers te halen. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar het is wel een speler met heel veel drive, die altijd naar voren kijkt en verdedigend ook steeds sterker wordt."