NAC zet ondanks zware weken reuzestap richting play-offs tegen Jong PSV

NAC zet ondanks zware weken reuzestap richting play-offs tegen Jong PSV

28 april - 18:51
26

NAC Breda kwam niet groots voor de dag tegen Jong PSV, maar De Parel van het Zuiden heeft in het Rat Verlegh Stadion een grote stap richting de play-offs gezet. NAC versloeg de Eindhovense talenten met 2-0.

Nadat NAC zijn laatste vijf duels niet wist te winnen, moest de ploeg van Jean-Paul van Gastel plotseling aan de bak in de strijd om een play-offticket. NAC had echter het geluk dat de concurrentie ook veel punten heeft laten liggen in de laatste duels, waardoor het met een overwinng een grote stap richting de nacompetitie zou zetten.

Van Gastel, die verschillende wijzigingen doorvoerde in zijn elftal, zag NAC na 26 minuten de ban breken: linksback Martin Koscelník, één van de nieuwelingen in de basis, maakte de openingstreffer. Tien minuten voor tijd wist NAC de marge te verdubbelen, terwijl Jong PSV daarvoor een aantal keer dicht bij de gelijkmaker kwam. Zo eindigde het duel in Breda in 2-0.

Daarmee doet NAC goede zaken in de strijd om de play-offs. Met nog twee duels te gaan staan de Brabanders vier punten voor op nummer negen MVV Maastricht, dat virtueel net buiten de boot valt voor de nacompetitie.