Slot krijgt advies om geen Feyenoorders mee te nemen: 'Vonden Antony ook geweldig'

Slot krijgt advies om geen Feyenoorders mee te nemen: 'Vonden Antony ook geweldig'

28 april - 21:12
75

Kenneth Perez adviseert Arne Slot om als trainer van Liverpool geen spelers uit de Eredivisie aan te trekken. Volgens de analist van ESPN is het verschil in intensiteit tussen de Premier League en de Nederlandse competitie simpelweg te groot. 

"Ik snap de keuze van Liverpool", begint Perez zondagavond bij Dit Was Het Weekend over het (zeer waarschijnlijke) aantrekken van nu nog Feyenoord-trainer Slot. "Ze hebben heel specifieke data bekeken. En niet alleen data hoor. Ze hebben heel goed in kaart gebracht wat hij in Nederland voor omslag bij Feyenoord heeft bewerkstelligd."

Niet alleen voor spelers is een stap van de Eredivisie naar de Premier League behoorlijk groot, concludeert Perez. "Dat is het voor een trainer ook. Het grootste gevaar? De intensiteit en de verwachtingen. Je moet 25 sterren gaan managen, terwijl je ook met een staf van 25 mensen te maken krijgt. Je bent eigenlijk de manager van twee selecties."

Slot gaat komende zomer geheid de transfermarkt op. Het komt vaak voor dat trainers spelers meenemen van de club die ze achter zich laten, maar dat kan Slot in de ogen van Perez beter niet doen. "Ik zou me niet beperken tot de Nederlandse markt", adviseert de Deen. "Je kan in de hele wereld spelers halen. De kans van slagen van spelers uit de Eredivisie is niet groot. Ook niet in de Engelse subtop. Antony vonden we bij Ajax ook een geweldige speler, die kostte honderd miljoen en hij komt daar geen lantaarnpaal voorbij. De intensiteit in de Premier League is van een andere orde."