Makaay ziet 'geweldenaar': 'Ik denk dat hij in winterstop weg is bij Feyenoord'

Makaay ziet 'geweldenaar': 'Ik denk dat hij in winterstop weg is bij Feyenoord'

07-10-2023 12:54
100

Roy Makaay vreest dat Santiago Gimenez al in januari niet meer houdbaar is voor Feyenoord. De 22-jarige spits verkeert in topvorm met tien goals in zeven Eredivisie-duels.

"Is Gimenez, ná Makaay en Michiel Kramer de beste Feyenoord-spits van deze eeuw?", grapt RTV Rijnmond-presentator Bart Nolles. "Wat zeg jij nou allemaal weer, jongen?", lacht Kramer, waarna Makaay de lomftrompet steekt over de Mexicaanse international. "Als je ziet hoe hij zijn kansen afmaakt, dan is het echt een geweldenaar."

Wedden

Meer odds

"Ik hoop dat Feyenoord hem tot het einde van het seizoen in Rotterdam kan houden. Maar als hij zich zo ontwikkelt, denk ik dat hij in de winterstop al weg is", gaat Makaay verder. "Die jongen is 22, ontwikkelt zich geweldig, hij is een Spaanstalige speler, dus ik denk dat daar in de winterstop wel clubs voor gaan bellen. Maar misschien neemt Feyenoord dan niet op..."

Met Ayase Ueda haalde Feyenoord de mogelijke opvolger van Gimenez al in huis. Makaay is voorzichtig met de Japanner. "Ik vind het iets te kort om hem al te beoordelen. Je ziet wel een duidelijk verschil met Gimenez. Dat is niet zo erg. Gimenez is met afstand de beste spits in Nederland op dit moment. Hij laat het elke week zien", aldus de voormalig topspits van Deportivo La Coruña, Bayern München en Feyenoord.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: