‘Napoli ontslaat trainer, Italianen richten pijlen op controversiële opvolger'

‘Napoli ontslaat trainer, Italianen richten pijlen op controversiële opvolger'

13-11-2023 14:45
6

SSC Napoli verloor afgelopen weekend met 0-1 van Empoli en dat lijkt trainer Rudi Garcia fataal te worden. De Italiaanse club heeft al razendsnel een opvolger op het oog.

Garcia kende een teleurstellende start van het seizoen met Napoli. De Franse trainer had grote schoenen te vullen na het vertrek van Luciano Spalleti. De ploeg uit Napels wist afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1990 weer de Scudetto te winnen. Een officieel statement van de club moet nog komen, maar Gianluca Di Marzio meldt dat Garcia al is vertrokken naar Nice om zich daar te herenigen met zijn familie. Daarmee zou de exit van de oefenmeester een feit zijn.

Als vervanger lijkt Napoli uit te komen bij Igor Tudor. De 45-jarige Kroaat zit zonder club sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille in juni dit jaar en is de belangrijkste kandidaat om Garcia op te volgen, meldt La Gazetta dello Sport. De Napoli-aanhang staat naar verluidt niet te springen om de komst van Tudor. De 55-voudig international van Kroatië speelde tussen 1998 en 2005 en in 2006/2007 voor Juventus en staat bekend als Juventino, een felle aanhanger van de club. Napoli en Juventus zijn in Italië concurrenten van elkaar.