Perez uit onbegrip over Oranje-selectie: 'Hij speelt in de sterkste competitie'

Perez uit onbegrip over Oranje-selectie: 'Hij speelt in de sterkste competitie'

13-11-2023 15:35
47

Kenneth Perez snapt niet dat Jan Paul van Hecke geen uitnodiging heeft gekregen voor het Nederlands elftal. De 23-jarige verdediger maakte tijdens het Europa League-duel van Brighton met Ajax indruk op de ESPN-analist.

"Ik vind het best bijzonder", stelt Perez bij Dit was het Weekend. "Ik moet eerlijk zeggen dat hij bij mij op de radar komt omdat ik hem twee keer heb gezien tegen Ajax." Zowel in Engeland als in Amsterdam hield Van Hecke Ajax-spits Brian Brobbey van scoren af. "We hebben vandaag (zondag tegen Almere City, red.) ook weer gezien hoe makkelijk het voor Brobbey is om tegen verdedigers uit de Nederlandse competitie te spelen. Iemand die hem dan zó van zich af kan houden…", richt Perez zich tot Van Hecke.

Van Hecke is een vaste waarde onder Brighton-manager Roberto De Zerbi. In zijn 25-koppige selectie heeft Koeman geen plek voor de centrumverdediger, die wekelijks in de Premier League speelt. "Dan verdien je toch in ieder geval een kans in Oranje. Hij speelt in de sterkste competitie die er is", besluit Perez.