Verwarring over afwezigheid Bergwijn en Brobbey: 'Ik vind dit echt idioot'

Verwarring over afwezigheid Bergwijn en Brobbey: 'Ik vind dit echt idioot'

13-11-2023 21:52
97

Marco van Basten vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB maandagavond geen volledige duidelijkheid heeft verschaft omtrent de blessures van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De twee Ajax-aanvallers vielen op het laatste moment af bij het Nederlands elftal. 

In het persbericht dat de KNVB maandag plaatste op de officiële kanalen, werd vermeld dat het tweetal niet wedstrijdfit is. Wat de precieze oorzaak is, blijft onduidelijk. Dat heeft voor veel onbegrip gezorgd bij de Rondo-analisten, met Van Basten voorop. "Waarom mag ik dit niet weten? Medische gegevens. Iemand heeft last van zijn knie, waar zijn we mee bezig, joh?"

De voormalig topspits is van mening dat er veel transparanter gehandeld moet worden. "Je kan toch gewoon tegen iemand zeggen waar hij last van heeft? Gaan we niet een beetje raar doen nu? Het is ook nog slecht, want nu kan iedereen dingen verzinnen", aldus Van Basten, die daarmee doelt op een mogelijke golf aan speculaties. 

Van Basten is zichtbaar geïrriteerd door het ietwat schimmige bericht van de KNVB. "Ik wil gewoon weten wat er aan de hand is. Er is toch wat aan de hand? Ik vind dit echt idioot." Tijdens de uitzending deed de redactie van Ziggo Sport nog even navraag bij de KNVB inzake de blessures van Brobbey en Bergwijn. De bond liet vervolgens weten in het kader van de privacywetgeving te hebben gekozen voor het uitgebrachte persbericht.