Uitblinkende Van de Ven ziet oud-PSV'er Branthwaite punt voor Everton redden

3 februari - 15:31 Laatste update: 15:32
21

Tottenham Hotspur heeft zaterdag slechts één punt overgehouden aan het uitduel met Everton. Twee goals van Richarlison, die een verleden bij The Toffees heeft, leken genoeg om de overwinning over de streep te trekken, tot voormalig PSV-verdediger Jarrad Branthwaite in de blessuretijd voor de 2-2 tekende.

Bij Spurs had Micky van de Ven links in het centrum van de defensie een basisplaats. De Oranje-international zag hoe zijn ploeg al heel vroeg in de wedstrijd de leiding greep. Een goede aanval over links via Timo Werner en Destiny Udogie bereikt Richarlison, die hard en hoog raak schoot. De Braziliaan speelde tussen 2018 en 2022 op Goodison Park en weigerde daarom te juichen na zijn treffer.

Het was absoluut geen eenrichtingsverkeer in Liverpool. Everton kwam geregeld in de buurt van het doel van Tottenham, maar stuitte steeds op doelman Guglielmo Vicario of Van de Ven, die een dijk van een wedstrijd speelde en spits Dominic Calvert-Lewin geen enkele kans gaf. Toch kwam Everton na een halfuur langszij. Middenvelder Jack Harrison benutte een niet te missen kans.

Nog voor rust trok Tottenham de wedstrijd weer naar zich toe. Wederom sloeg Richarlison toe en dit doelpunt was mooier dan zijn eerste. Met een fraaie curve draaide de aanvaller van buiten de zestien achter Everton-sluitpost Jordan Pickford. Tottenham leek aan het langste eind te trekken, maar moest in de vierde minuut van de extra tijd toch de 2-2 slikken. Voormalig PSV'er Branthwaite kopte de bal uit een vrije trap achter Vicario en bracht Goodison Park in extase.

De ploeg van manager Ange Postecoglou blijft door de remise op de vijfde plek in de Premier League staan. Nummers twee en drie Manchester City en Arsenal hebben twee punten meer.