Opvolger Spee bekend: KNVB vindt beoogde nieuwe voorzitter bij Amsterdamse politie

Opvolger Spee bekend: KNVB vindt beoogde nieuwe voorzitter bij Amsterdamse politie

29 februari - 18:00 Laatste update: 18:52
56

Frank Paauw wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Eind maart wordt er gestemd over zijn kandidatuur, maar dat lijkt niet veel meer dan een formaliteit, zo is de verwachting. 

De 65-jarige Paauw is sinds 2019 korpschef van de Amsterdamse politie, en gaat in Zeist Just Spee opvolgen. Dat is te lezen in deze officiële verklaring van de KVNB, dat overigens geen melding maakt van eventuele tegenkandidaten. 

Spee stopte bij de KNVB vanwege gezondheidsredenen. De bedoeling is dat Paauw vanaf 1 juni in 2024 in dienst treedt als zijn opvolger. Tot die tijd nemen Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal) de honneurs waar. 

Paauw krijgt de goedkeuring van een selectiecommissie. Daarin zijn veel geledingen van het Nederlandse voetbal vertegenwoordigd. De nu nog korpschef wordt geprezen door de KNVB. 'Gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld', zo is te lezen. 

'Veel van de thema's die bij de KNVB aan de orde komen, liggen hem na aan het hart', voegt de bond daaraan toe. 'Die thema's heeft hij ook in zijn functies geacteerd en grote verantwoordelijkheid gedragen. Zowel in zijn rol als politiechef als ook in zijn privéleven lopen er lijnen naar het voetbal.'