Koeman bevestigt: naast Verbruggen nog een basisklant tegen Duitsland bekend

Koeman bevestigt: naast Verbruggen nog een basisklant tegen Duitsland bekend

25 maart - 18:26 Laatste update: 19:59
25

Matthijs de Ligt gaat dinsdagavond starten tegen Duitsland, bevestigt bondscoach Ronald Koeman op de persconferentie in aanloop naar de kraker. Verder wil de keuzeheer weinig prijsgeven.

De Ligt neemt in Frankfurt naast Koeman plaats op het persmoment, waardoor werd aangenomen dat de verdediger in de basis staat. "Ja, dat klopt", stelt Koeman, die niet wil zeggen of De Ligt in een vier- of vijfmansdefensie speelt. "Hij is een van de vier of vijf verdedigers", houdt hij zijn kaken stijf op elkaar. Wel laat Koeman los dat hij het anders gaat doen dan tegen Schotland. "Ja, want er staat een andere keeper op doel", doelt hij op Bart Verbruggen.

"En Matthijs, dus het is anders." Hoeveel wijzigingen Koeman gaat doorvoeren, zegt hij niet. "Dat zien jullie morgen wel. Meerdere wijzigingen? Dat zeg ik niet." Teun Koopmeiners is door een blessure niet afgereisd naar Duitsland. Koeman kan beschikken over 22 fitte spelers, vertelt hij. Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, gaf eerder op de maandag zijn hele opstelling al prijs. "Dat is zijn goed recht, maar waarom zou ik elf namen geven?"

Het is mogelijk dat Oranje na dinsdagavond een debutant rijker is. Koeman geeft aan dat Quinten Timber minuten kan gaan maken. "Dat zou kunnen, ja."