Jong Oranje-bondscoach Reiziger tijdens EK doorgeschoven naar grote Oranje

Jong Oranje-bondscoach Reiziger tijdens EK doorgeschoven naar grote Oranje

25 maart - 18:40 Laatste update: 19:59
38

Michael Reiziger maakt op het aankomende EK onderdeel uit van de staf van bondscoach Ronald Koeman bij het grote Oranje. Dat meldt de NOS. De 72-voudig international is op dit moment bondscoach van Jong Oranje, maar op het eindtoernooi in Duitsland versterkt hij dus de huidige asisstenten van Koeman.

Op dit moment wordt de staf van Koeman nog gevormd door Sipke Hulshoff (tevens assistent van Arne Slot bij Feyenoord) en zijn broer Erwin Koeman. Patrick Lodewijks is de vaste keeperstrainer van de bondscoach. Ook hij krijgt versterking van Khalid Benlahsen. Hij is op dit moment de keeperstrainer van Reiziger bij Jong Oranje. Het doorschuiven van Reiziger en Benlahsen is dus tijdelijk.

Reiziger werd op 25 mei 2023 door de KNVB voorgedragen als de nieuwe coach van Jong Oranje. De oud-speler van onder andere Ajax en FC Barcelona nam het stokje na het EK van afgelopen zomer over van Erwin van de Looi. Hij is nu trainer van Heracles Almelo. Onder leiding van Reiziger verloor Jong Oranje pas één wedstrijd, dat was afgelopen donderdag tegen Jong Noorwegen.

Na zijn actieve carrière begon Reiziger al snel met stappen zetten in het trainersvak. Hij was al werkzaam bij Sparta en Nederland Onder 17, allebei als assistent-trainer. Ook trainde hij Jong Ajax en was hij lang assistent bij het eerste elftal. Hij was onderdeel van de staf van Erik ten Hag, Alfred Schreuder en John Heitinga.