Koeman gaat lobby starten tegen EK-regel: 'Absurd dat het moet, echt belachelijk'

Koeman gaat lobby starten tegen EK-regel: 'Absurd dat het moet, echt belachelijk'

26 maart - 23:23 Laatste update: 27 maart - 00:00
31

Ronald Koeman beklaagt zich in felle bewoordingen over het feit dat er op het EK in Duitsland niet 26, maar 23 spelers geselecteerd mogen worden. De bondscoach van Oranje kan rekenen op bijval van zijn Duitse collega Julian Nagelsmann en is van plan een lobby te starten.

"Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd", spreekt Koeman bij de NOS. "Als je ook deze periode weer ziet… Dat hebben ze bij andere landen ook. Er zijn zoveel blessures aan het eind van het seizoen. Als er straks eentje wegvalt, kan je geen elf tegen elf meer spelen. Een keeper mag je wel wisselen bij een blessure, een speler niet."

"Met de intensiteit en het aantal wedstrijden vind ik gewoon dat je naar 26 moet", vervolgt Koeman. Gaat de bondscoach zich daar nog hard voor maken? "Ja, dat ga ik wel doen. Ik begrijp dat veel meer landen daar zo instaan. Ik had het daar met Nagelsmann nog over. Die vindt dat ook."

"We wilden met 26 spelen, en zijn nu met 22", constateert de bondscoach na de blessures van onder meer Teun Koopmeiners en Stefan de Vrij. "Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er dan wat gebeurt, wat dan? We zijn nu drie jongens kwijt met blessures. Ik vind het echt belachelijk dat het naar 23 moet", aldus Koeman.