Dumfries, De Vrij en Klaassen veroveren twintigste landstitel met Internazionale

Dumfries, De Vrij en Klaassen veroveren twintigste landstitel met Internazionale

22 april - 22:43 Laatste update: 22:48
44

Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen zijn maandagavond met Internazionale kampioen van Italië geworden. Uitgerekend tegen stadgenoot AC Milan werd de landstitel binnengesleept. I Nerazzurri wonnen de kampioenswedstrijd, waarin Dumfries met rood van het veld werd gestuurd, met 1-2.

Het Nederlandse trio zat op de bank bij Inter, aan de zijde van Milan stond er wél een Nederlander binnen de lijnen: Tijjani Reijnders. De Oranje-international zag hoe zijn ploeg na achttien minuten op achterstand kwam. Francesco Acerbi dook als een duveltje uit een doosje op voor Mike Maignan en zette Inter met het hoofd op voorsprong.

Niet veel later had Inter-aanvoerder Lautaro Martínez de kans om het kampioensduel al héél vroeg te beslissen, maar de Argentijn schoot van een meter of vijf hoog over. Milan had weinig in te brengen en de wedstrijd kabbelde voort. Vier minuten na rust tekende Marcus Thuram voor de bevrijdende 0-2. De reactie van de Inter-bank was veelzeggend. Iedereen rende het veld op en het signaal dat de Scudetto binnen was werd daarmee afgegeven.

Uit het niets werd het dan toch nog spannend. Een voorzet op goed geluk werd verlengd door Rafael Leão, waarna een inzet via de paal werd binnengekopt door Fikayo Tomori. Milan voerde de druk op en proefde dat het mogelijk was om het titelfeest van de aartsrivaal een week uit te stellen. Met hangen en wurgen trok Inter, met invallers Dumfries en De Vrij, de wedstrijd over de streep, waardoor de winnaar van de Serie A in 2024 bekend is. Diep in de blessuretijd kreeg de wedstrijd nog een vervelend staartje. Na een opstootje werden Dumfries en Milan-back Theo Hernández met rood van het veld gestuurd. Milan moest zelfs nog verder met negen, na een rode prent voor Davide Calabria.

Door de zege komt Internazionale op 86 punten uit 33 wedstrijden. Daardoor zijn de Nerazzuri niet meer te achterhalen door nummer twee Milan. Het kampioenschap is de blinkende kroon op het Inter-verblijf van Dumfries, die zijn eerste titel in Italië pakt. Ook voor Davy Klaassen, die aan het begin van het seizoen overkwam van Ajax, is het een primeur. Stefan de Vrij werd in 2021 al kampioen.

Voor Inter is het de twintigste landstitel in de clubhistorie. De laatste twee jaar trokken AC Milan (2022) en Napoli (2023) aan het langste eind.