Goed nieuws voor Arsenal en Oranje: 'Dat zijn de laatste stappen voor Timber'

Goed nieuws voor Arsenal en Oranje: 'Dat zijn de laatste stappen voor Timber'

12 april - 15:00 Laatste update: 15:07
7

Jurriën Timber is nog maar een paar stappen verwijderd van een terugkeer bij Arsenal. Dat laat manager Mikel Arteta weten op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen Aston Villa. De verdediger lijkt binnen afzienbare tijd weer terug te keren op het veld na langdurig blessureleed. Dat betekent mogelijk ook goed nieuws voor Oranje

De kans is groot dat Timber dit seizoen nog in actie zal komen voor Arsenal. De van Ajax overgekomen verdediger raakte de tweede competitiewedstrijd van The Gunners zwaar geblesseerd aan de knie. Na een langdurige revalidatie moet Timber nog maar een paar stappen zetten tot zijn rentree. "We willen dat hij op zijn minst één wedstrijd bij de onder 23 speelt en een oefenwedstrijd binnenshuis", aldus Arteta. "Dat zijn de stappen die we gaan nemen voor we hem terugzien."

Timber traint inmiddels alweer een tijdje mee bij Arsenal en doet dat naar behoren. "Hij doet het geweldig op de training. Nu is het zaak dat hij fit wordt voor de échte wedstrijden", doelt Arteta op het restant van het seizoen. Arsenal is met Liverpool en Manchester City verwikkeld in een spannende titelstrijd. Met nog zeven duels te spelen gaan The Gunners aan kop in de Premier League met hetzelfde puntenaantal als The Reds en één punt meer dan City. Ook in de Champions League, waar Timber speciaal voor is ingeschreven in de winter, is er nog genoeg kans om de halve finale te behalen. Het duel met Bayern in de kwartfinale eindigde in 2-2. Volgende week woensdag staat de return op het programma.

De terugkeer van Timber betekent mogelijk goed nieuws voor Ronald Koeman. De verdediger speelde de minuten díé hij maakte voor Arsenal namelijk geregeld op linksback. Door het wegvallen van de zwaar geblesseerde Quilindschy Hartman zit de bondscoach op die positie niet breed in het jasje bij Oranje. Mogelijk kan Timber uitkomst bieden.