Derksen wijst Ajax-schuldigen aan: 'Honderd procent, die zijn verantwoordelijk'

Derksen wijst Ajax-schuldigen aan: 'Honderd procent, die zijn verantwoordelijk'

13 april - 16:21
45

Johan Derksen snapt nog steeds niets van de gang van zaken bij Ajax onder Sven Mislintat. De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers werd onlangs geconfronteerd door De Telegraaf. Derksen is ervan overtuigd dat het probleem ligt bij de mensen die Mislintat aan hebben gesteld.

"Ik blijf erbij dat de schuld ligt bij de mensen die hem hebben aangesteld", begint tafelgast Hélène Hendriks bij Vandaag Inside over het aanstellen van Mislintat bij Ajax. "Honderd procent, die zijn verantwoordelijk", stemt Derksen in. "Ze hebben mensen aangesteld. Die mensen hebben er vervolgens een teringzooi van gemaakt en ze hebben niets gedaan. Ze kunnen er niet over oordelen, want ze hadden de know-how niet."

"We mogen deze man toch ook wel enigszins aanspreken hierop?", vraagt Wilfred Genee zich hardop af. Hendriks en Derksen zien de clubleiding als hoofdverantwoordelijke. "Maar je hebt toch altijd een meer-paar-ogenbeleid bij een club", vervolgt Hendriks. "Blijkbaar zijn die mensen ook met de transfers ingestemd, dus die kun je ook verantwoordelijk houden."

Mislintat werd onder meer verweten dat hij de wensen van de technische staf negeerde. "Hij bepaalde wie er kwam en wat de trainer ervan vond, vond hij verder niet relevant", zegt Derksen. Hendriks snapt niet dat toenmalig trainer Maurice Steijn hiermee akkoord is gegaan. "Als trainer zeg je toch: 'Wacht eens even, ik moet die selectie gaan vormen en mee gaan werken, dan wil ik toch een beetje instemming.'"