Bestuursraad Ajax schrijft brief aan rvc, wil Kroes 'in welke vorm dan ook' terug

Bestuursraad Ajax schrijft brief aan rvc, wil Kroes 'in welke vorm dan ook' terug

13 april - 21:58 Laatste update: 14 april - 00:19
348

De bestuursraad van Ajax wil dat de raad van commissarissen het ontslag van Alex Kroes heroverweegt. Dat meldt De Telegraaf op basis van een brief van de bestuursraad, die in handen is van de krant. 

In de brief zou staan dat de bestuursraad 'vraagt om het heroverwegen van het besluit van de Raad van Commissarissen'. Dat zou betrekking hebben op het voorgenomen ontslag van Kroes, vanwege handel met voorkennis met aandelen van Ajax. 

'De bestuursraad heeft in een gesprek met Ajax kennis kunnen nemen van de afwegingen die hebben geleid tot het ferme voorgenomen besluit. Ook heeft de Bestuursraad een gesprek gevoerd met Alex Kroes', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant is de bestuursraad zich er goed van bewust dat Ajax een beursgenoteerde onderneming is met bestuurlijke regels, maar dat het gelooft dat een heroverweging van het ontslag mogelijk is. 

Volgens de bestuursraad zou een heroverweging van het besluit een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax 'in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook', mogelijk maken. De bestuursraad heeft volgens De Telegraaf op verschillende manieren geprobeerd op korte termijn om tafel te gaan, omdat het niet wil wachten op de BAVA van 21 mei. De bestuursraad meent dat de belangrijkste weken van Ajax, zowel binnen als buiten het veld, juist nu zijn aangebroken. 

'De Bestuursraad roept de Raad van Commissarissen dan ook op om toch echt komende week met elkaar te kijken wat er nodig is om tot een heroverweging te komen die het belang van Ajax dient', klinkt het. De brief zou ondertekend zijn door de leden van de bestuursraad. Het orgaan vertegenwoordigt 73 procent van de aandelen van Ajax.  

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: