Felle discussie na Van den Herik-teksten: 'Twee vrouwen in KNVB-top wordt oorlog'

Felle discussie na Van den Herik-teksten: 'Twee vrouwen in KNVB-top wordt oorlog'

14 april - 12:55
69

Jorien van den Herik heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie vraagtekens geplaatst bij de kandidatuur van Jeanet van der Laan. Mocht zij de nieuwe voorzitter van de KNVB worden, dan wordt zij na Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal) de tweede vrouw in de top van de Nederlandse voetbalbond, iets wat volgens Van den Herik geheid fout gaat. 

"Dan krijg je een situatie, als zij (Van der Laan, red.) het zou worden, dat je twee vrouwen in de top van het voetbal hebt zitten. Dat wordt natuurlijk oorlog", aldus Van den Herik, voormalig Feyenoord-voorzitter, bij Goedemorgen Eredivisie. 

Die uitspraak doet de wenkbrauwen van presentatrice Fresia Cousiño Arias fronsen. "Waarom?, dat is toch op voorhand niet te zeggen?", vraagt ze ietwat verontwaardigd. "De ene (Van Leeuwen) loopt al op haar tenen. Dan krijg je er een bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op haar tenen. Dat wordt oorlog", antwoordt Van den Herik, die na een nieuwe vraag van Arias merkt dat hij een gevoelige snaar raakt. "Ik begrijp dat je op het puntje van je stoel gaat zitten."

Van den Herik vindt sowieso dat Van der Laan geen goede kandidaat is, simpelweg omdat ze geen voetbalbestuurlijke ervaring heeft. Datzelfde geldt overigens ook voor Frank Paauw, attendeert tafelgenoot Sjoerd Mossou hem. "Ik had het best willen doen. Ik had het al willen doen toen Michael van Praag aftrad. Maar ik ben niet zo populair bij de KNVB, geloof ik", gaf Van den Herik tot slot nog prijs.