Hato zeer ambitieus: 'Uiteindelijk in de top van de top spelen'

Hato zeer ambitieus: 'Uiteindelijk in de top van de top spelen'

17 april - 11:38
204

Jorrel Hato legt de lat hoog voor zichzelf. Het achttienjarige talent van Ajax wil uiteindelijk één van de beste verdedigers ter wereld worden, vertelt hij in de documentaire Jong Oranje: All Access.

Hato prijst zich gelukkig met de kansen die hij krijgt. "Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan in mijn eerste jaar in de Eredivisie. Ik ben pas achttien natuurlijk", vertelt de jonge mandekker. "Het is een beetje het begin van iets wat heel mooi kan gaan worden. Dat er mooie en minder mooie dingen gebeuren, dat is het leven. Ook de situatie waarin ik nu zit bij Ajax. Dat neem je mee voor later en voor nu."

Hato weet dat het snel met hem gaat, maar hij ziet nog voldoende ruimte voor ontwikkeling. "Het is niet alsof ik nu de beste verdediger ben, maar dat is wel wat ik uiteindelijk wil worden", toont hij zich bijzonder ambitieus. "Alle kennis en kwaliteiten die ik nu heb, moeten allemaal nog naar een hoger niveau, om uiteindelijk in de top van de top te spelen."

Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger is te spreken over Hato. "Jorrel is een fantastische jongen. Hij is leergierig. Dat moet ook wel als je zo jong bent en alle wedstrijden in het eerste elftal van Ajax speelt. Hij heeft de band ook al een paar keer gedragen bij zijn club, dus over het algemeen zijn het goede seinen."