The Athletic ziet in twee Nederlandse coaches goede vervangers voor Ten Hag

The Athletic ziet in twee Nederlandse coaches goede vervangers voor Ten Hag

20 april - 13:39 Laatste update: 21 april - 13:00
35

The Athletic heeft Arne Slot en Peter Bosz genoemd als goede opvolgers van Erik ten Hag bij Manchester United. Volgens het Engelse medium passen de twee coaches goed in de profielschets.

Op basis van data zocht The Athletic een goede vervanger voor Ten Hag in Manchester. Ook Ruben Amorim werd genoemd in het lijstje met goede opvolgers. Ten Hag lijkt niet zeker van zijn baan bij Manchester United, vanwege de tegenvallende resultaten dit seizoen. De club staat zevende en maakt alleen via de FA Cup nog kans op een prijs. De zevende plek geeft aan het eind van dit seizoen geen recht op Europees voetbal.

Wedden

Meer odds

The Athletic ziet drie belangrijke punten waarin het 'Manchester United-DNA' kan worden herkend. De nieuwe coach moet herkenbaar spel spelen met het creëren van veel kansen, spelen op balbezit en het hoog druk zetten. Volgens het Engelse medium zijn Slot en Bosz hier twee goede voorbeelden van. Toch vindt The Athletic het ook overdreven om weer een Nederlandse trainer aan te stellen als Ten Hag vertrekt.

Het medium is lovend over Slot. 'Hij leidde Feyenoord vorig seizoen met klinisch aanvallend voetbal naar de titel. Slot wordt geprezen vanwege zijn vermogen om spelers te verbeteren en de jeugd een kans te geven.' Ook Bosz krijgt pluimen. 'De energieke stijl van Bosz heeft PSV dit seizoen tot een van de sterkste ploegen van de zeven beste competities van Europa gemaakt, want geen enkel team creëerde meer kansen dan PSV.'