Medische noodsituatie in Azerion Vrouwen Eredivisie: keepster AZ buiten bewustzijn

Medische noodsituatie in Azerion Vrouwen Eredivisie: keepster AZ buiten bewustzijn

20 april - 14:36 Laatste update: 14:46
94

In de wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en AZ Vrouwen heeft zich een medische noodsituatie voorgedaan. AZ-keepster Femke Liefting kwam hard in botsing met Chasity Grant en raakte buiten bewustzijn.

Na acht minuten spelen kwam de negentienjarige keepster uit haar doel om een counter van Ajax af te stoppen. Daarbij kwam Liefting zo hard in botsing met Grant, dat ze direct roerloos op het veld bleef liggen. Medische bijstand was direct ter plaatse en de speelster van beide ploegen zorgden ervoor dat de situatie afgeschermd bleef voor het publiek en de kijker. Liefting werd naar het ziekenhuis gebracht en de wedstrijd werd gestaakt.

Volgens Nu.nl is Liefting op het veld zelfs gereanimeerd. Nadat de medische ondersteuning het veld opkwam werd er direct een ambulance het veld opgestuurd en werd er ook een traumahelikopter ingeschakeld. Ajax staat nog altijd tweede in de Azerion Vrouwen Eredivisie met een achterstand van zeven punten op de huidige koploper FC Twente.

AZ heeft inmiddels naar buiten gebracht dat Liefting bij kennis is. Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.