Neestrup fel in Deense media: 'Talenten moeten niet meer naar Ajax gaan'

Neestrup fel in Deense media: 'Talenten moeten niet meer naar Ajax gaan'

22 april - 15:12 Laatste update: 16:23
70

Jacob Neestrup is van mening dat talenten uit Denemarken er goed aan doen om niet naar Ajax te verkassen. Volgens de trainer van FC Kopenhagen is het beter voor jonge spelers om in eigen land, waar genoeg mogelijkheden zijn, te blijven. 

Kopenhagen kwam in het nieuws vanwege het aantrekken van de vijftienjarige Mads Jorgensen van FK Silkeborg. De jongeling komt in de zomer over. "Ik denk dat we bij FC Kopenhagen hebben laten zien dat we een heel, heel goede omgeving voor talentontwikkeling hebben die aantrekkelijk is voor alle jonge Deense spelers in het hele land."

Volgens Neestrup kunnen talenten beter in eigen land blijven. "Ik kan niet begrijpen dat jonge Deense spelers steeds naar een grote club in Amsterdam gaan. Niets wijst erop dat dit de weg voorwaarts is voor jonge Deense spelers", verkondigt Neestrup vervolgens in gesprek met het Deense Bold. "Als je naar de geschiedenis van de afgelopen vijf jaar kijkt, is het een betere kans om in Denemarken te blijven."

In Denemarken zijn er dus meer doorbraakmogelijkheden, stelt Neestrup. "We geven ze vroeg een kans."

Ajax heeft een lange geschiedenis met spelers en talenten uit Denemarken, zoals Christian Eriksen, Viktor Fischer, Kasper Dolberg en Nicolas Boilesen.