'Beckenbauer' van Eredivisie aan PSV en Feyenoord gelinkt: 'Een tweede Schouten'

'Beckenbauer' van Eredivisie aan PSV en Feyenoord gelinkt: 'Een tweede Schouten'

22 april - 14:50 Laatste update: 16:21
89

Hans Kraay junior zou het niet vreemd vinden als zowel PSV als Feyenoord zich na dit seizoen gaat melden voor Philippe Sandler. De ESPN-analist heeft net als Willem van Hanegem een behoorlijk hoge pet op van de NEC-verdediger, die zondagavond naast de KNVB Beker greep. 

Van Hanegem liet al weten dat Feyenoord er goed aan zou doen om na dit seizoen werk te maken van een terugkeer van Sandler. De centrale verdediger speelde twee jaar terug al in Rotterdam, maar kwam toen mede vanwege blessureleed niet tot al te veel speelminuten. "Terecht, ja", aldus Kraay, die daarmee doelt op het advies van Van Hanegem. "Sandler... Ik weet het niet, dit is misschien wel heel raar om te zeggen, maar ik ga het toch doen: als hij de bal heeft, dan heeft hij een beetje de flair van een inschuivende Franz Beckenbauer", vervolgt Kraay zijn lofzang. 

De presentator/analist van ESPN weet dat dergelijke opmerkingen hem op kritiek kan komen te staan. "Hij mag niet in zijn schaduw staan, nog geen dertig meter. Maar hij straalt wel wat uit. Sandler heb ik wel eens in mijn nek gehad toen hij nog bij PEC Zwolle zat. Toen zei hij: jij vindt mij een goede speler, maar een oud wijf in de duels. Dat heb ik gezegd, maar hij is kopsterk, zit kort en tackelt. Aan de bal is hij een tweede Jerdy Schouten van achteruit, als Schouten bij PSV centraal speelt. Dus ik zou er ook niet van staan te kijken als PSV komt", besluit hij.