KNVB laat van zich horen na vuurwerkincidenten: forse straffen op komst

KNVB laat van zich horen na vuurwerkincidenten: forse straffen op komst

22 april - 15:34
153

De KNVB is voornemens om de daders van de vuurwerkincidenten tijdens de bekerfinale op te sporen en te bestraffen met stadionverboden. Dat meldt een woordvoerder van de bond aan de NOS. De finale tussen Feyenoord en NEC werd twee keer gestaakt wegens vuurwerk.

De voetbalbond gaat met behulp van alle beschikbare videobeelden de daders identificeren, zodat zij gestraft kunnen worden voor hun acties. Ze kunnen stadionverboden verwachten van 18 tot 60 maanden en daarnaast een boete van tussen de 100 en 450 euro.

De KNVB is als organisator de eindverantwoordelijke voor de finale van de KNVB Beker. Door de bond wordt er gewezen op het feit dat de clubs verantwoordelijk zijn voor de eigen aanhang en het gedrag van deze fans.

Er rest voor de KNVB één belangrijke vraag over deze vuurwerkincidenten: hoe hebben de supporters het vuurwerk het stadion in kunnen krijgen? De bond laat weten dat supporters zijn gefouilleerd en dat er speciaal getrainde vuurwerkhonden werden ingezet op de korte zijdes van het stadion. 'De bond wijst er wel op dat er aan het fouilleren grenzen zitten en dat supporters inventief zijn en in het verleden vuurwerk op andere manieren het stadion binnen hebben gekregen', valt er te lezen.

Volgens de KNVB was er in de nachten voor de finale bewaking aanwezig, zodat er in de week voor de bekerfinale geen vuurwerk naar binnen kon worden gesmokkeld.