Dumfries onthult slepende blessure: 'Intern weten ze dat, en bij Oranje ook'

Dumfries onthult slepende blessure: 'Intern weten ze dat, en bij Oranje ook'

23 april - 09:44 Laatste update: 11:11
6

Denzel Dumfries is hartstikke trots op het feit dat hij maandagavond Italiaans kampioen is geworden met Internazionale. Dat vertelt hij na de gewonnen derby met AC Milan tegenover Ziggo Sport. Ook gaat hij in op zijn toekomst.

"Ik ben supertrots dat ik onderdeel mag zijn van dit team en deze prestatie. Het is verdiend en een mooi seizoen", vertelt Dumfries. De rechter wingback moest het maandag doen met een korte invalbeurt, die door het pakken van een rode kaart nóg korter werd.

"Ik sta nog onder contract bij Inter. Ik heb het enorm naar mijn zin. Dit seizoen heb ik wel wat minder gespeeld. Ik lees altijd veel verschillende verhalen daarover. Ik heb een blessure gehad, die mij heel lang parten heeft gespeeld. Ik heb wedstrijden met die blessure gespeeld, waardoor ik het een beetje kapot heb gelopen. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog problemen van", is Dumfries duidelijk over de reden waarom hij dit seizoen minder minuten maakte voor Inter.

"Je wil spelen en belangrijk zijn. Het had niets met mijn contract te maken. Intern weten ze dat en bij het Nederlands elftal weten ze dat ook", gaat de international verder. "Ik ben wel op de goede weg terug. Het is bijna voorbij hopelijk."

Matteo Darmian deed het in de tussentijd uitstekend op zijn plek. Wat dat betekent voor volgend seizoen? "We zijn in gesprek. De club had ook financiële problemen", zegt Dumfries. Of Inter wel meer moet gaan betalen? "Uiteraard", stelt de Nederlandse back.

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Bekijk Studio Oranje nu hieronder!