Kampioenskandidaat Willem II vindt 36-jarige opvolger van vertrekkende Van Geel

Kampioenskandidaat Willem II vindt 36-jarige opvolger van vertrekkende Van Geel

23 april - 14:37
14

Willem II heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden. De 36-jarige Merijn Goris volgt per ingang van volgend seizoen Martin van Geel op, die enkele maanden geleden aankondigde te vertrekken.

Goris werkte in het verleden onder meer in het bestuur bij multinationals als Heineken. In 2021 werd hij CEO van Holland Dairy in Ethiopië. Per 1 juli gaat de Goirlenaar aan de slag bij Willem II. "Vanaf mijn tienerjaren kwam ik bij Willem II met mijn vader, samen hadden wij jarenlang een seizoenkaart op de KingSide. Ook toen ik in de Randstad en Groningen woonde kwam ik voor elke thuiswedstrijd naar Tilburg. En als het even kon, plande ik mijn trips naar Nederland vanuit het buitenland rondom een thuiswedstrijd van Willem II", reageert hij op de clubsite.

In Tilburg gaat hij voor het eerst binnen een betaald voetbal organisatie werken. "Ik heb altijd gezegd dat als ik voor mijn club kan werken, mijn gezin en ik terugkeren naar Nederland. Ik draag graag mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven over naar de voetbalwereld. Ik geloof dat een sterke organisatie essentieel is om vooruitgang te boeken."

Van Geel is sinds medio 2019 algemeen directeur bij Willem II. Sinds het najaar van 2023 is hij daarnaast ook technisch directeur.