Van der Vaart blikt terug: 'Dat was slechtste beslissing die ik ooit heb gemaakt'

Van der Vaart blikt terug: 'Dat was slechtste beslissing die ik ooit heb gemaakt'

24 april - 08:06 Laatste update: 18:43
84

Rafael van der Vaart vindt zijn vertrek bij Tottenham Hotspur de slechtste keuze die hij in zijn carrière heeft gemaakt. De voormalig middenvelder is naar eigen zeggen te vroeg vertrokken en spreekt vol lof over de Engelse club.

"Ik ben te vroeg vertrokken en ik heb daar nog altijd spijt van. Dat was de slechtste beslissing die ik ooit heb gemaakt, maar het is wat het is", vertelt Van de Vaart in een interview op de officiële kanalen van Tottenham Hotspur. "Ik zei dat altijd toen ik het veld op kwam. Ik gaf alles wat ik had en ik wilde de fans iets speciaals geven. Ik heb altijd met trots over Spurs gepraat en ik zeg altijd dat dit de speciaalste tijd uit mijn carrière was."

Van der Vaart speelde bij Tottenham Hotspur in een geweldig team en dat koestert hij nog altijd. "Ik sprak laatst nog over Gareth Bale, Luka Modric en Ledley King die wij hadden, maar dan vergeet je nog zoveel namen. Scott Parker, Emmanuel Adebayor, Aaron Lennon, Peter Crouch, Jermain Defoe en ga zo maar door. We hebben echt pech gehad dat we met deze ploeg niets hebben gewonnen."

De 109-voudig international van Oranje speelde van 2010 tot 2012 voor de Spurs. De Engelse club kocht hem voor 10,5 miljoen euro van Real Madrid. Na twee jaar in Londen maakte Van der Vaart de terugkeer naar Hamburger SV. Uiteindelijk stopte de Nederlander in 2018 met voetballen.