Slot krijgt ander soort rol bij Liverpool en zal niet de titel 'manager' dragen

Slot krijgt ander soort rol bij Liverpool en zal niet de titel 'manager' dragen

29 april - 08:19 Laatste update: 10:59
111

Arne Slot zal niet de titel van manager dragen bij Liverpool, de Nederlandse oefenmeester wordt benoemd tot nieuwe hoofdcoach. Dit is omdat Anfield breekt met de traditionele structuur van Britse voetbalclubs.

Dit meldt The Times zaterdagmiddag, Naar verluidt is Slot blij met die status. Mede omdat hij tijdens zijn carrière als coach altijd in hoofdcoach/technisch directeur model dat Liverpool van plan is aan te nemen heeft gewerkt.

Het plan is dat hij zich zal concentreren op het coachen en voorbereiden van het eerste team van Liverpool. Hij rapporteert aan een technisch directeur, Richard Hughes. Hij zal toezicht houden op werving en andere aspecten van de voetbalafdeling.

En daarboven zal dan nog Michael Edwards zitten. De voormalige technisch directeur van Liverpool keerde vorige maand terug naar de club als algemeen directeur voetbal. Liverpool gelooft dat de nieuwe structuur meer geschikt is voor de eisen van het moderne voetbal. Ook vindt de club dat het de persoon die verantwoordelijk is voor hun eerste team - de hoofdcoach - meer ondersteuning zal geven om zijn werk te doen.

Liverpool stemde vrijdag in met transfersom ter waarde van zo'n negen miljoen euro met Feyenoord voor Slot. Zijn benoeming kan binnen de komende twee of drie dagen worden afgerond, waarbij de club en de Nederlander het alleen nog over de persoonlijke voorwaarden een moeten worden.