Klaassen tast in het duister: 'Binnenkort gaan we praten, dan wordt het duidelijk'

Klaassen tast in het duister: 'Binnenkort gaan we praten, dan wordt het duidelijk'

28 april - 18:13
95

Davy Klaassen tast nog in het duister over zijn toekomst. De Nederlandse middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Internazionale, dat de optie heeft om één jaar te verlengen met Klaassen. Binnenkort hoort de 41-voudig Oranje-international waar hij aan toe is.

In gesprek met Voetbal International wordt Klaassen gevraagd naar zijn toekomst in Milaan: blijft hij ook na dit seizoen speler van Inter? "Dat zal de komende periode duidelijk worden", antwoordt de Nederlander. "Ik tekende destijds bij Inter een contract voor één jaar, met een optie vanuit de club voor nog een jaar. Als de club de optie licht, dan ben ik komend seizoen ook speler van Inter. Binnenkort zullen we wel met elkaar in gesprek gaan en zal dit duidelijk worden."

"Alles was eerst op de landstitel gericht, daarna kwam de rest wel. Logisch ook, dus ik wacht wel af", vervolgt Klaassen. "In de voetballerij valt moeilijk te zeggen hoe het kan verlopen, dat heb ik vorig jaar in de zomer ook wel weer gemerkt. Maar het is duidelijk dat ik het hier heel goed naar mijn zin heb. Het leven in Milaan bevalt mijn verloofde, we gaan in juni trouwen, en mij uitstekend. Een ontspannen manier van leven, en we vinden het mooi om ook een andere cultuur te leren kennen."

Mede doordat Klaassen in Italië met veel bekenden op kan trekken, vermaakt hij zich goed "We zijn hier snel gewend, en daarbij hielp het natuurlijk ook mee dat we veel Nederlanders om ons heen hadden. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries bij de club, maar ook Tijjani Reijnders van AC Milan, en de jongens van Atalanta zitten hier niet ver vandaan. We spreken geregeld af en dat helpt ook mee dat we ons hier snel thuis hebben gevoeld."