'Fenomenale' De Jong overladen met complimenten: 'Speelde de perfecte wedstrijd'

'Fenomenale' De Jong overladen met complimenten: 'Speelde de perfecte wedstrijd'

29 april - 07:42
26

Marciano Vink was dit weekend enorm onder de indruk van Luuk de Jong. Volgens de analist van ESPN speelde de routinier een 'perfecte wedstrijd' op een specifieke positie.

"Geweldig. Ik vond hem fenomenaal", vertelt Vink over de wedstrijd van De Jong tegen sc Heerenveen. "Hij bespeelde de ruimte voor de verdediging bij Heerenveen fantastisch. Hij verdeelde het spel en hij was constant bezig. Hij speelde voor mij een perfecte wedstrijd als 9,5. Dus tussen de nummer 10-positie en de echte spitsenplek." In de Eredivisie scoorde De Jong dit seizoen 27 keer en gaf hij veertien assists in 31 duels.

PSV won met 8-0 van Heerenveen en dat lag volgens Vink vooral aan een topwedstrijd van de Eindhovenaren. "Ik hoorde mensen zeggen dat Heerenveen het ook toegelaten had, maar er zijn genoeg ploegen geweest die het daar echt lastig hadden. Alleen wat PSV heeft, op elke positie staat wel iemand die redelijk goed tot heel goed is met een bal. Als zij gaan versnellen, dan valt daar niet tegenaan te lopen. Dan worden de gaten groot bij de tegenstander en dan hebben ze spelers die ook nog eens koelbloedig voor de goal."