'Van Bommel is ultieme vervanger van Slot, Van Marwijk kan tegenwicht bieden'

'Van Bommel is ultieme vervanger van Slot, Van Marwijk kan tegenwicht bieden'

29 april - 09:10
86

Mark van Bommel is de ideale opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. Dat schrijft Ronald Waterreus in zijn column in De Limburger. De oud-doelman, die bij PSV met Van Bommel samenspeelde, adviseert algemeen directeur Dennis te Kloese om aan te kloppen in Antwerpen.

Waterreus vraagt zich af wie het straks aandurft om de naar Liverpool vertrekkende Slot op te volgen. 'Talloze namen heb ik voorbij zien komen. Giovanni van Bronckhorst, Pascal Jansen, Henk Fraser en zelfs Danny Buijs. Maar één naam mis ik vooralsnog. De naam van degene die in mijn ogen de ultieme vervanger van Slot zou zijn bij Feyenoord. Mark van Bommel', stelt het PSV-icoon in de krant.

Wedden

Meer odds

Waterreus zet zijn bewering kracht bij. 'Je kunt er niet omheen dat Van Bommel met zijn ervaring als speler van FC Barcelona en Bayern München wel weet hoe ‘het’ werkt in het internationale topvoetbal. Bovendien heeft hij als trainer nu dermate veel vlieguren gemaakt bij Royal Antwerp FC, dat hij niet meer de fouten zal maken die hij in zijn Eindhovense periode wél maakte. En qua mentaliteit past Van Bommel ook naadloos bij Feyenoord. Het ‘oude’ Feyenoord weliswaar misschien, maar waarom zou je heel geforceerd op zoek gaan naar een ‘tweede’ Arne Slot als zo iemand er vermoedelijk helemaal niet is?'

Volgens Waterreus zou hij het wel aandurven met Van Bommel als hij Feyenoord-directeur Te Kloese was. Idealiter wel in combinatie met schoonvader Bert van Marwijk. 'Hij zou, dankzij zijn succesvolle Feyenoord-verleden, perfect tegenwicht kunnen bieden aan criticasters die in Van Bommel te veel PSV-DNA zien. Die combinatie zie ik echt wel zitten.'

De toekomst van Mark van Bommel bij Antwerp is voer voor speculatie. Volgens Valentijn Driessen zouden de 47-jarige trainer en Marc Overmars al besloten hebben om te vertrekken bij de Belgische topclub.