'Brenet begrijpt dat hij ontslagen is bij Twente, maar hij blijft wel onderdeel van het team'

'Brenet begrijpt dat hij ontslagen is bij Twente, maar hij blijft wel onderdeel van het team'

29 april - 11:25
31

Joshua Brenet was bij de laatste wedstrijd van FC Twente tegen Almere City aanwezig en dat was afgesproken met de club en selectie. Aanvoerder Robin Pröpper geeft bij Goedemorgen Eredivisie een update over de situatie van de ontslagen verdediger.

Pröpper vindt het zelf nog altijd jammer dat Brenet is ontslagen, maar volgens de captain was het wel een keuze die gemaakt moest worden. "Je begint samen ergens aan en dat wil je met elkaar ook afmaken. Uiteindelijk is het heel begrijpelijk dat de club de keuze heeft gemaakt. Daar staat hij zelf ook achter, alleen we hadden het allemaal natuurlijk graag anders gezien. Brenet staat er zelf uiteindelijk achter. Hij begrijpt de keuze en baalt er ook ontzettend van."

Wedden

Meer odds

Brenet werd eind maart op straat gezet door FC Twente nadat hij werd veroordeeld voor rijden zonder geldig rijbewijs. Eerder zouden er ook al een aantal incidenten zijn geweest rond de verdediger. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een kroeg in Enschede na de afscheidswedstrijd van Wout Brama.

Pröpper vertelt ook over het bezoek van Brenet aan de wedstrijd van Twente. Dit was volgens de captain afgesproken werk met de selectie en clubleiding. "Hij was er de afgelopen wedstrijd, toen kwam hij ook even in de kleedkamer. Dat hebben we ook met de club besproken. Natuurlijk is hij veroordeeld, maar hij is wel onderdeel van ons team."