De Mos smult van 'champagnevoetbal' PSV: 'Staan elf Boszjes op het veld'

De Mos smult van 'champagnevoetbal' PSV: 'Staan elf Boszjes op het veld'

29 april - 17:05
44

Aad de Mos heeft met volle teugen genoten van het 'champagnevoetbal' dat PSV uit bij sc Heerenveen op de mat legde. De oud-trainer vindt dat Peter Bosz er volledig in is geslaagd om zijn denkwijze over te brengen op de spelersgroep. 

"Dan komt alles ineen", blikt De Mos bij het Eindhovens Dagblad terug op afgelopen donderdag. Toen won PSV met 0-8 in Heerenveen. Daarmee zette de club op spectaculaire wijze een gigantische stap naar het landskampioenschap. "Ze hebben fantastisch voetbal gespeeld. Tegen AZ-thuis (6 april) was het al champagnevoetbal. Dan krijgen ze tien dagen rust, en zijn ze helemaal bevrijd. Dan krijg je zo'n galavoorstelling. De kroon op het werk van Peter Bosz."

Over diezelfde Bosz is De Mos enorm complimenteus. "Vanaf dag één heeft Peter Bosz zijn manier van voetballen duidelijk gemaakt, en de spelers zijn het meer gaan begrijpen. Ik heb weleens het idee dat er elf Boszjes op het veld lopen. Dat is het hoogste wat je kunt bereiken als trainer, dat de spelers kunnen vertalen wat jij ze aanleert."

Komende zondag kan PSV, dat Sparta op bezoek krijgt, officieel kampioen worden. "Dit is een glansrijk seizoen", concludeert De Mos, die de Eindhovenaren er ook op attendeert niet verzadigd te raken. "PSV moet nu alweer over het seizoen heen kijken. Wat gaat er gebeuren in de transferperiode? Dat is nu het allerbelangrijkste."