Perez looft en bekritiseert Feyenoorder: 'Smullen, maar doet hij veel te weinig'

Perez looft en bekritiseert Feyenoorder: 'Smullen, maar doet hij veel te weinig'

29 april - 17:19
22

Kenneth Perez heeft genoten van de assist van Calvin Stengs tegen Go Ahead Eagles (1-3). De middenvelder annex aanvaller gaf de bal met de buitenkant van zijn voet op Ayase Ueda, die vervolgens de 1-3 op het scorebord zette. De ESPN-analist is de echter ook kritisch op het spel van Stengs

"Hij lanterfant een beetje op het veld. Hij doet niet heel veel goed, in de bekerfinale niet en ook niet in deze wedstrijd. Maar deze assist...", begint Perez bij Dit Was Het Weekend. Hij vraagt zich af waarom Stengs dat niet vaker laat zien. "Dat zagen we ook bij AZ. Hij kan dit, anders laat je het niet opeens zien. Hij doet het alleen veel te weinig."

Marciano Vink denkt een verklaring te hebben voor het wisselvallige spel van Stengs. "Ik denk dat hij heel lang, misschien te lang, met angst in zijn systeem heeft gespeeld", aldus de analist. "Hij speelde bijvoorbeeld heel lang met tape. Ik denk dat hij daarmee iets van zijn constantheid is kwijtgeraakt. Slot zei al een keer dat hij zijn oude niveau niet meer kan halen. De Stengs die we nu zien, die bij vlagen briljante dingen laat zien. Ik denk dat dat het is."

"Hij is een frivole speler", voegt Perez vervolgens toe. De oud-voetballer noemt de pass van Stengs de 'assist van het seizoen'. "Hij wil graag doorslaggevend zijn, dat wil je als nummer 10 altijd. Maar op dit moment wordt hij overvleugeld door Timber. Ik wil ook heel graag dat hij dit drie keer per wedstrijd laat zien. Nu hebben we het één keer gezien tegen Go Ahead Eagles. En dat was echt smullen."