'Nieuwe huurdeal PSV niet uitgesloten, nu optie tot koop nog geen zekerheid biedt'

'Nieuwe huurdeal PSV niet uitgesloten, nu optie tot koop nog geen zekerheid biedt'

29 april - 20:17
46

Het is 'wellicht mogelijk' dat PSV Malik Tillman volgend seizoen opnieuw gaat huren van Bayern München, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen de Amerikaan het liefst definitief overnemen, maar Bayern kan de koopoptie van PSV blokkeren.

PSV huurt Tillman dit seizoen van Bayern. In Eindhoven maakt de middenvelder annex aanvaller indruk, waardoor het al enige tijd duidelijk is dat de aanstaande Eredivisie-kampioen met hem door wil. PSV heeft een optie tot koop bedongen in de huurdeal, maar naar verluidt heeft Bayern de mogelijkheid om die te blokkeren. Daardoor is het nog geen uitgemaakte zaak dat Tillman volgend seizoen definitief speler is van PSV. Het ED schetst nu dat een nieuwe verhuurperiode niet uitgesloten is.

'Wellicht is het mogelijk om Tillman nog een seizoen te huren, maar het liefst heeft PSV de 21-jarige middenvelder en aanvaller zelf onder contract', zo klinkt het. Naar verluidt moet PSV tussen de twaalf en veertien miljoen euro aftikken om de optie tot koop te lichten. Als Bayern daar een stokje voor besluit te steken, moet het drie miljoen euro betalen aan de Eredivisie-koploper.

Over alle competities was Tillman tot dusver goed voor 9 goals en 15 assists in 36 wedstrijden voor PSV. Vooral in de tweede seizoenshelft is de creatieveling, die steeds vaker op de flanken wordt geposteerd door trainer Peter Bosz, goed op dreef.