'Ik proefde bij Ajax venijn tussen Mislintat en Steijn, het was niet respectvol'

'Ik proefde bij Ajax venijn tussen Mislintat en Steijn, het was niet respectvol'

29 april - 20:56
48

Jan van Halst zijn visie gedeeld over de mislukte samenwerking tussen Sven Mislintat en Maurice Steijn bij Ajax. Van Halst, die bij Ajax actief was als voetbalcommissaris en interim-directeur, merkte al snel dat de discussies tussen Mislintat en Steijn niet verliepen zoals dat hoorde.

In de tijd dat Van Halst actief was als voetbalcommissaris, was Mislintat technisch directeur. "Als je erbij betrokken bent, moet je het jezelf altijd aanrekenen", vertelt eerstgenoemde bij Rondo over het slechte werk dat Mislintat heeft geleverd. "Dat heb ik ook wel gedaan, maar je moet je wel goed realiseren dat je als RvC-lid in principe toezichthouder bent. Ik weet wel dat dit bij een voetbalclub misschien iets anders werkt, maar eigenlijk is dat wel de insteek."

"Ik kreeg na een paar weken wel door dat er wrijving was tussen Sven en Maurice (Steijn, red.)", vervolgt Van Halst. "Dat is van kwaad tot erger geworden. Daar heb ik ook wel mee geworsteld: wanneer ga je er nou echt bovenop zitten? Ik heb mijn zomervakantie opzij geschoven en ben naar het trainingskamp gereden. In de voorbereiding voelde ik al dat het schuurde, ja. Als je kijkt naar die hele situatie: ze noemen dat een perfect storm, al snap ik het woord perfect niet helemaal. Maar op alle hoofdposities, was er toen even niemand."

Van Halst legt vervolgens uit wat hij heeft gedaan in de hoop om de situatie te keren. "Als je in de RvC zit, kun je niet op de stoel van de directie gaan zitten. Je kunt wel kritische vragen stellen en de boel constant scherp houden. Maar ik kan niet zeggen: je moet die speler wel en die speler niet halen. Mislintat heeft ook als opdracht meegekregen om jonge spelers te halen, om zo waarde te creëren. Het is bekend dat de transfer van Ramaj een discussie was. Het is helemaal niet erg dat er discussie was, maar ik proefde gewoon dat er een beetje venijn in zat. Het was niet respectvol naar elkaar toe. Ik geef niemand de schuld, maar ik denk dan: dit is niet hoe je samen moet werken. Dat heeft me ook wel gestoken."